Plan Radar u 100 milijuna eura vrijednom projektu obnove Sava centra u Beogradu

Autor: Darko Bičak , 15. studeni 2022. u 17:23

Globalna softversko-inženjerska tvrtka Plan radar, s jakim hrvatskim temeljima, prisutna je na svim najvažnijim građevinskim projektima u Hrvatskoj, regiji te Europi

Obnova jednog od najznačajniih građevinskih objekata u Beogradu, a i čitavoj bivšoj Jugoslaviji, Sava centar je nakon višedecenijskog propadanja je u velikom zamahu. Savu centar, koja je regionalno najpoznaija kao mjesto održavanja 14. kongresa Saveza komunista Jugoslavije u zimu 1990. na kojem se raspala bivša država, je prije dvije godine kupila jedna od najznačajnijh srpskih i regionalnih tvrtki Delta holding, a lani je krenula obnova koja bi trebala biti završena do studenoga 2024. Kako je pojasnila na prezentaciji projekta u Beogradu Angelina Nekić, zamjenica predsjednika Uprave Delta holdinga i direktorica Delta Real Estete, proračun za obnovu je s prvotnh 80 miijuna eura narastao na 100 milijuna eura, a očekuje da se u narednom razdoblju neće popeti više od toga.

Kistina Milinić direktorica Sava centra, najavila je da su za studeni 2023. već planirani i prvi kongresi u ovom kompleksu koji je izgrađen 1979., a zbog svoje reprezentativnosti danas predstavlja spomenik kulture i pod konzervatorskom je zaštitom.

Komentirajte prvi

New Report

Close